Ανακαλύπτοντας το Φαράγγι Καταφύκι – Μυθική Πελοπόννησος

Ανακαλύπτοντας το Φαράγγι Καταφύκι

Άγνωστο αλλά υπερβολικά όμορφο το φαράγγι Καταφύκι σε καλεί σε μια εύκολη και συνάμα γοητευτική πεζοπορία, απογειώνοντας τη φαντασία σου. Άγρια πουλιά, πλούσια βλάστηση, τρεχούμενα νερά και σπηλιές, που αφηγούνται σαγηνευτικές ιστορίες, συνθέτουν έναν μοναδικό ζωγραφικό πίνακα που σε προκαλεί να γίνεις μέρος της αρμονίας του.

 

Ανάμεσα στο χωριό Φούρνοι και την Ερμιόνη βρίσκεται ένα απαράμιλλου κάλλους φυσικό τοπίο, το μαγευτικό φαράγγι Καταφύκι που προστατεύεται ως περιοχή ιδιαίτερης ομορφιάς και καταφύγιο άγριας ζωής. Το ιδιαίτερο αυτό φαράγγι μαγεύει και τον πιο απαιτητικό περιηγητή. Αν λατρεύεις το περπάτημα, άφησε το αυτοκίνητο από την πλευρά της Ερμιόνης και βάδισε στο μονοπάτι ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση, με τα πεύκα, τις δάφνες, τις μυρτιές, τους θάμνους και τα υπόλοιπα φυτά να γεμίζουν ευωδιές τη διαδρομή σου. Ο ήχος των τρεχούμενων νερών και η παρουσία σπάνιων ζώων και άγριων πουλιών θα σε κάνει να νομίζεις πως είσαι στον παράδεισο. Πάνω στους επιβλητικούς άγριους βράχους μυστηριώδεις σπηλιές ξυπνούν τη φαντασία σου. Ο θρύλος θέλει μία από αυτές να αποτελεί την είσοδο του Άδη και σημείο απ’ όπου ο Ηρακλής έβγαλε τον Κέρβερο από τον Κάτω Κόσμο. Οι ντόπιοι θα σου διηγηθούν ιστορίες με παράνομους, που κάποτε έβρισκαν καταφύγιο σε τούτες τις σπηλιές.

Μέσα στο φαράγγι προς την έξοδο της Ερμιόνης βρίσκεται το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που «φυλάει» τους επισκέπτες από το 1740 και «κρατά μακριά τα κακά πνεύματα» όπως θέλει η τοπική παράδοση.

Πέραν όμως της πεζοπορίας απόλαυσε εδώ και την αναρρίχηση στους βράχους. Το αναρριχητικό πεδίο προσφέρεται και σε αρχάριους που θέλουν να βιώσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ξεκινώντας από εδώ, πέρνα το παλιό ιστορικό γεφύρι και φτάσε ως το γραφικό χωρίο Φούρνοι.

0