Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού (Πόρτο Χέλι)

Περιγραφή:

Αν είσαι λάτρης των τεχνών και των πολιτιστικών εκδηλώσεων, έλα στο κοσμοπολίτικο και μεσογειακό Πόρτο Χέλι κι απόλαυσε ανεπανάληπτες βραδιές γεμάτες από τους ήχους και τα χρώματα του «Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού» που πραγματοποιείται στο κτήμα Μάνεση κάθε καλοκαίρι μεταξύ Ιουλίου κι Αυγούστου.

Το κοσμοπολίτικο και πανέμορφο Πόρτο Χέλι κάθε καλοκαίρι μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου «φοράει τα γιορτινά του» και υποδέχεται τους λάτρεις των τεχνών και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που καταφθάνουν στην περιοχή για να απολαύσουν μοναδικές βραδιές γεμάτες ήχους και χρώματα στο «Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού».

Την ιδέα για την καθιέρωση αυτού του ξεχωριστού φεστιβάλ είχε ο κύριος Μάνεσης ο οποίος από αγάπη για την τέχνη ανέλαβε τη διοργάνωση στο κτήμα του στο Πόρτο Χέλι. Η σπίθα άναψε το 1978, όταν σημαντικοί καλλιτεχνικοί δάσκαλοι συνάντησαν νέους, δραστήριους και ταλαντούχους καλλιτέχνες και απ’ αυτό το δέσιμο γεννήθηκαν οι πρώτες μουσικές βραδιές. Δέκα χρόνια αργότερα το 1988 το κτήμα Μάνεση άνοιξε δωρεάν τις πύλες του κι αγκάλιασε σε συνεργασία με το Δήμο τους ευαισθητοποιημένους θεατές που ήρθαν να παρακολουθήσουν τις λίγες τότε συναυλίες. Από το 1990 το φεστιβάλ καθιερώθηκε και πραγματοποιείται έως σήμερα.

Όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες νέοι και φημισμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ρεμπέτικες βραδιές, βραδιές κλασικής μουσικής, εκθέσεις ζωγραφικής, σεμινάρια, συνέδρια κι άλλες πολιτιστικά δρώμενα που εντυπωσιάζουν τους θεατές κάτω από τον έναστρο ουρανό με συντροφιά τους αρχαίους Αλιείς που μεγαλούργησαν αιώνες πριν.