Λιμνοθάλασσα Βερβερόντας

Περιγραφή:

Μια ξεχωριστής ομορφιάς λιμνοθάλασσα ιδανική για εναλλακτικές μορφές του-ρισμού σε προσκαλεί σε μια μοναδική εμπειρία. Βούτηξε στα ιαματικά της νερά κι αφέσου στα χέρια της συντροφιά με τα αποδημητικά πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο εδώ και το ξωκλήσι της Παναγίτσας που σε αγκαλιάζει στοργικά.

Σε κοντινή απόσταση από το μαγευτικό και κοσμοπολίτικο Πορτοχέλι, αγαπημένος πόλος έλξης διάσημων παραθεριστών, βρίσκεται η ιδιαίτερης ομορφιάς λιμνοθά-λασσα Βερβερόντα που συμπεριλαμβάνεται στο ευρωπαϊκό δίκτυο «CORINE BIO-TOPS». Ο θρύλος λέει πως εδώ αιώνες πριν βρήκαν καταφύγιο Βερβερίνοι πειρατές. Απ’ την λέξη αυτή με μια μικρή παραφθορά θεωρείται πως πήρε τ’ όνομά της η λι-μνοθάλασσα.

Τα νερά της ιαματικά καθώς λένε σου προσφέρουν γιατρειά από ρευματισμούς, αρθριτικά κι άλλες παθήσεις. Βούτηξε στα καθαρά κι υπέροχα νερά της κι απόλαυσε παράλληλα τα αγαπημένα σου θαλάσσια σπορ ή κάνε καταδύσεις. Επίσης λόγω του πλούτου τους είναι ιδανικά και για ψάρεμα προσφέροντας καλή λεία στους λάτρεις της συγκεκριμένης ενασχόλησης που απολαμβάνουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο μαγευτικό αυτό τοπίο.

Την όλη ηρεμία κι ομορφιά του φυσικού αυτού αξιοθέατου συμπληρώνει το γρα-φικό ξωκλήσι της Παναγίτσας που στέκει ακοίμητος φρουρός. Εδώ θα δεις επίσης να φωλιάζουν αρκετά αποδημητικά πουλιά που θα κάνουν την επίσκεψή σου ανε-πανάληπτη.