Φενεός

Περιγραφή:

Η περιοχή του Φενεού ανήκει στο Δήμο Σικυωνίων και εκτείνεται σε ένα μεγάλο τριγωνικό οροπέδιο, περιτριγυρισμένο από δάσος. Ένας τόπος που κουβαλάει στα σπλάχνα του μεγάλο κομμάτι της μυθολογίας μας. Εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο εδώ θα βρείτε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, με κέρασμα το γλυκό τριαντάφυλλο.

Στην Γκούρα με την πλατεία της, χτισμένη στα 1.000 ανοίγονται μπροστά σας οι δυτικές πλευρές της Κυλλήνης. Γραφικός οικισμός, πέτρινα σπίτια και μια πλατεία στολίδι. Οι κάτοικοι της περιοχής ζουν κυρίως από τη γεωργία και την κτηνοτροφία, εδώ καλλιεργούνται σιτηρά, οπωροφόρα και πολλές καρυδιές. Για αυτό μην παραλείψετε να αγοράσετε ντόπιες πατάτες, φασόλια, φακές και καρύδια. «Κορινθιακή Ελβετία» και υπαίτιος είναι η Λίμνη Δόξα, στις πλαγιές της Ντουρντουβάνας και του Χελμού. Μπλε σε φόντο πράσινο και μια βόλτα στις όχθες της μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.

Μικρά γραφικά χωριουδάκια, χτισμένα στις πλαγιές που κυκλώνουν την κοιλάδα, καλό φαγητό, ανεπανάληπτο τοπίο και αρκετοί ξενώνες για να διαλέξετε που θα μείνετε. Το χειμώνα οι κορυφές σκεπάζονται από χιόνι και το τοπίο γίνεται αλπικό, η βουνίσια αγκαλιά του Φενεού, περιμένει να τον επισκεφτείτε.