Δροσιά με … ιστορία!

Περιγραφή:

Το Ναύπλιο όλοι το αγαπάνε και το χαίρονται περπατώντας στα γραφικά του δρομάκια. Για φανταστείτε να το βλέπατε από ψηλά μέσα από τα νερά της ιδιωτικής σας πισίνας; Αυτός είναι ο ορισμός της απόλυτης πολυτέλειας στο Ναύπλιο. Κλείστε μια τέτοια υπερπολυτελή σουίτα, περάστε για λίγο από το ιδιωτικό της γυμναστήριο, ετοιμάστε για αργότερα το πριβέ σας χαμάμ και μετά βουτήξτε στα νερά της πισίνας της λίγο πριν δύσει ο ήλιος. Ακούστε τα τζιτζίκια του κάστρου και μυρίστε το αεράκι του Αργολικού κόλπου.

Μέσα από τις ακακίες και τα πεύκα του μπαλκονιού σας, αφήστε το βλέμμα σας να τρέξει πάνω στις κεραμιδένιες στέγες, τα ωραία κομψά καμπαναριά των εκκλησιών και την μυθικής ομορφιάς ακτογραμμή που χάνεται δίπλα στον κάμπο του Άργους. Δείτε τα πρώτα φώτα να ανάβουν δίπλα στα τείχη της Ακροναυπλίας, βάλτε όπερα στο τελευταίας τεχνολογίας ηχητικό σας συγκρότημα και ανοίξτε ένα μπουκάλι παλαιωμένο κρασί από τη Νεμέα. Νοιώστε την απόλυτη χαλάρωση την ώρα που τα νερά του κόλπου βάφονται ρόδινα και μαυρίζουν τα βουνά της Αρκαδίας και της Κορινθίας στο βάθος, την ώρα που αρχίζει να λάμπει φωτισμένο το Μπούρτζι και να απλώνεται η συγκινητική σιωπή της νύχτας.

Ανάψτε τα φώτα της πισίνας και παραγγείλετε δείπνο στο δωμάτιο: μια φέτα σφυρίδα ψητή με λαχανικά, λίγο μαστέλο με σάλτσα μαστίχας και ένα καλάθι φρούτα. Και απολαύστε μια σπάνιας πολυτέλειας βραδιά στην πιο προνομιακή θέση του Ναυπλίου. Απόψε δεν θα βγείτε βόλτα στην πόλη…

Τεκμηρίωση:

http://www.nafplio.gr,

http://www.nafplio-culture.gr