Κι εσείς για τα λουτρά;

Περιγραφή:

Οι αρχαίοι μύθοι λένε πως οι θεοί του Ολύμπου αγαπούσαν τα θερμά λουτρά. Λένε μάλιστα πως όταν έφευγαν από τον Όλυμπο κατέβαιναν στην πόλη των «Θερμών », το σημερινό Λουτράκι, για να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν. Πρώτη έγγραφη αναφορά για τα νερά του Λουτρακίου θα βρείτε μάλιστα στα «Ελληνικά» του Ξενοφώντα.

Το Λουτράκι διατηρεί ως σήμερα μια περίφημη αύρα παλιού κοσμοπολιτισμού. Αξίζει να την απολαύσετε κάνοντας χαλαρές βόλτες ανάμεσα στα πολλά διατηρητέα παλιά αρχοντικά, τα νεοκλασικά λαμπρά παλιά ξενοδοχεία και βέβαια στο παλιό υδροθεραπευτήριο. Oι ιαματικές πηγές αναβλύζουν από πολλά σημεία της παραλιακής περιοχής σε έκταση περίπου 750 μέτρων και το διάσημο για αιώνες «ύδωρ Λουτρακίου» είναι γεμάτο με σπάνια μέταλλα και ιχνοστοιχεία που το καθιστούν πολύτιμο για την υγεία. Απολαύστε λοιπόν τις ανέσεις και την πολυτέλεια του υδροθεραπευτηρίου και ζήστε την ατμόσφαιρα της ρομαντικής εποχής του Μεσοπολέμου. Διαλέξτε ανάμεσα στις 3 εσωτερικές πισίνες ή την εξωτερική, αφεθείτε σε μια χαλαρωτική σάουνα ή σε αρωματικά ατμόλουτρα ή ακόμη, αν θέλετε κάτι πιο ειδικό, ελάτε στους ατομικούς χώρους ειδικών θεραπειών.

Επίσης μπορείτε να απολαύσετε τα πολυτελέστατα σπα των καινούριων ξενοδοχείων. Μη χάσετε πάντως το υδρομασάζ με ιαματικό νερό το οποίο αναζωογονεί τους μυς, συσφίγγει το δέρμα σας και τροφοδοτεί τον οργανισμό σας με πολύτιμα ιχνοστοιχεία. Και μετά από την απόλαυση των λουτρών περάστε να πάρετε το τσάι σας σε ένα από τα παλιά αστικά σαλόνια των ξενοδοχείων που ακόμη διατηρούν εικόνες από μια ευγενική παλιά εποχή. Το Λουτράκι θα σας χαρίσει κάτι από εκείνο, το παλιό μεγαλείο και οπωσδήποτε ένα άρωμα από την κομψή νοσταλγία της ωραίας λουτρόπολης.

Τεκμηρίωση:

http://www.korinthia.net,

http://www.loutraki.gr