Μεσσηνία αφ’ υψηλού!

Περιγραφή:

Η θέα από ψηλά, πετώντας με ελικόπτερο, είναι πάντα πολύ γοητευτική. Διαλέξτε να κάνετε μια τέτοια πτήση πάνω από την παράκτια Μεσσηνία: είναι μυθικό το θέαμα και θα ανακαλύψετε μια αλλιώτικη γεωγραφία.

Καλύτερα να ξεκινήσετε από κάποιο ελικοδρόμιο στα δυτικά του νομού. Πετάξτε πάνω από τον όρμο του Ναβαρίνου και απολαύστε το πανόραμα με τις βραχονησίδες Τσιχλή Μπαμπά και την καταπράσινη ιστορική Σφακτηρία. Δείτε από ψηλά τις τοποθεσίες της ιστορικής ναυμαχίας του Ναβαρίνου και τα δύο κάστρα που φυλάνε τον όρμο της Πύλου, το Παλιόκαστρο και το Νιόκαστρο: ειδικά το δεύτερο με την οκταγωνική του ακρόπολη ορατή σε χαμηλή πτήση είναι μαγεία. Πετάξτε πάνω από το ημικυκλικό φρύδι της Γιάλοβας και τον θαυμαστό της υδροβιότοπο και συνεχίστε νότια να εξερευνήσετε από αέρος τις Οινούσσες. Δείτε το κάστρο της Μεθώνης και τις αμμουδιές της, πετάξτε πάνω από τη Σαπιέντζα και εντοπίστε την κίτρινη κηλίδα του Σπαρτόλακα από ψηλά και τον φάρο στα νότια. Δείτε όλο αυτό το μικρό αρχιπέλαγος με τα πράσινα ερημόνησα – τη Σχίζα, την Αγιά Μαριανή, τα Δυο Αδέλφια, το Βενέτικο – και πλησιάστε τις αμμουδιές της Φοινικούντας και όλες τις φανταστικές ακτές με τους αχανείς ελαιώνες ως την Κορώνη.

Μπείτε χαμηλά στον Μεσσηνιακό κόλπο και εξερευνήστε τις ακτές στο Πεταλίδι, δείτε τη Καλαμάτα από ψηλά με το μεγάλο κάστρο της και τις κορφές του Ταΰγετου στο βάθος. Και στρίψετε χαμηλά πάνω από τους λόφους της Μεσσηνίας για να πετάξετε πάνω από την αρχαία Μεσσήνη, να θαυμάσετε από ψηλά την αρχαία της πολεοδομία και να αντιληφθείτε αλλιώς το μεγαλείο της σπουδαίας πολιτείας.

Πλησιάζετε στο ελικοδρόμιο, είναι ήδη η ώρα της επιστροφής. Αυτό είναι το κακό με τις πτήσεις με ελικόπτερο: κρατάνε λίγο!

Τεκμηρίωση:

http://www.dimos-pylou-nestoros.gr/,

http://www.pylos.gr,

http://www.kalamata.gr