Οι σκορπίνες της λίμνης

Περιγραφή:

Η λίμνη Ηραίου λέγεται και Βουλιαγμένη. Κατά την αρχαιότητα ονομάζονταν Εσχατιώτις (ή Γοργώπις) και σχηματίστηκε μετά από μία καθίζηση του εδάφους που εξαφάνισε μια ολόκληρη πόλη.Αν φτάσετε στο κοσμοπολίτικο Λουτράκι μην χάσετε την ευκαιρία να τη δείτε: είναι γραφικότατη και ενώνεται με τη θάλασσα με ένα στενό δίαυλο.

Όμως η ομορφιά του τοπίου δεν είναι ο μόνος λόγος για μια επίσκεψή σας. Ελάτε και για ένα καταπληκτικό γεύμα με ολόφρεσκα πετρόψαρα σε γραφική ταβέρνα πάνω στην λίμνη Ηραίου. Αν είστε τυχεροί και η ταβέρνα έχει μεγάλες κόκκινες σκορπίνες που αφθονούν στους βυθούς του γειτονικού κάβου Μελαγκάβι, να παραγγείλετε οπωσδήποτε! Ψητές στα κάρβουνα με λαδολέμονο θυμίζουν γεύση αληθινά θεϊκή!

Το ξύλινο τραπεζάκι σας θα βρίσκεται πάνω στην αμμουδιά της λίμνης και μπροστά σας θα καθρεφτίζονται στα ακίνητα νερά τα Γεράνια και το μικρό πολύ όμορφο κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Για να ολοκληρώσετε την μυσταγωγία, οδηγήστε ως την άκρη του Κάβου για να δείτε το Ηραίο, ένα αρχαίο ναό με δύο τμήματα δίπλα στη θάλασσα, αφιερωμένα στην Ήρα Ακραία και στην Ήρα Λιμενία αντίστοιχα. Η λατρεία της Ήρας ξεκίνησε εδώ τη γεωμετρική εποχή και ο ναός χρονολογείται στο 800 π.Χ. Ολοκληρώστε τη μέρα σας με ένα απολαυστικό δειλινό από το προαύλιο του φάρου Μελαγκάβι, του 1897. Λένε πως αυτό είναι το πιο ωραίο ηλιοβασίλεμα του Κορινθιακού! Δεν είναι μύθος, είναι αλήθεια!

Τεκμηρίωση:

http://www.limniheraiou.gr/index.php,

http://www.loutraki.gr