Τρώγοντας με μια Νεράιδα

Περιγραφή:

Αν οι δρόμοι του Μοριά σας φέρουν στην νοτιοανατολική άκρη της Λακωνίας, προς τον Καβομαλιά, (ένα από τα δυσκολότερα ναυτικά περάσματα της αρχαιότητας), μη ξεχάσετε να σταματήσετε για φαγητό στο χωριό Άγιος Νικόλαος.

Σε μια ταβέρνα με ιστορία, αφεθείτε σε γεύσεις μυθικής νοστιμιάς και εικόνες μιας άλλης Ελλάδας, με τη μουσική υπόκρουση του παλιού τζουκ μποξ. Εδώ, το εμβληματικό πιάτο είναι ένα εξαιρετικό μελωμένο κότσι: αρέσει τόσο πολύ στους πελάτες-αναρριχητές που ονόμασαν μια από τις διαδρομές στο γειτονικό αναρριχητικό πεδίο του Ζόμπολου «μελωμένο κότσι»! Μην ξεχάσετε όμως να δοκιμάσετε και στιφάδο μοσχαράκι, ρεβιθοκεφτέδες τέλειους, τσαϊτια (τοπικές πιτούλες με φρέσκο τυρί και δυόσμο), κόκορα κρασάτο, σαλιγκάρια γιαχνί και άλλα πολλά. Οι ιδιοκτήτες φτιάχνουν μόνοι τους κρασί, λάδι, γλυκά, τυριά( κεφαλοτύρι, τουλουμοτύρι, μυτζήθρα), παράγουν τα δικά τους λαχανικά, ζυμώνουν ένα καταπληκτικό ψωμί, και υπογράφουν επίσης τα γλυκά, τα λικέρ, το γιαούρτι, τις ελιές. Ό,τι δεν φτιάχνουν μόνοι τους, όπως το μέλι παραδείγματος χάριν, το διαλέγουν προσεκτικά από τοπικούς παραγωγούς που εμπιστεύονται. Έτσι λοιπόν, το γεύμα στη ταβέρνα του Καβομαλιάείναι μια μοναδική εμπειρία, και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πάρα πολλοί καλοφαγάδες που απολαμβάνουν τα μπάνια τους στην Ελαφόνησο έρχονται να γευματίσουν εδώ.

Τεκμηρίωση:

http://www.myrtidiotissa.gr/,

http://www.agiosnikolaos.net/