Ένας Σίμος… διάσημος!

Περιγραφή:

Μπορεί να σας θυμίσει Καραϊβική. Η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο είναι η πιο διάσημη παραλία της Λακωνίας (ίσως και της Πελοποννήσου!) και μια από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Ένα κομμάτι της είναι οργανωμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά μπορείτε να βρείτε σκιά και κάτω από τους κέδρους που μοσχοβολάνε.

Τα νερά είναι κρυστάλλινα, πράσινα και τυρκουάζ και η άμμος ψιλή και σχεδόν κατάλευκη, δεν θα σας κάνει καρδιά να βγείτε. Το καλοκαίρι βέβαια υπάρχει ένας μικρός συνωστισμός αφού πολλοί, μαζί με σας, ψάχνουν να βρουν τον παράδεισο.Και ο παράδεισος είναι εδώ, σε σημεία ερημικά που έχουν υιοθετήσει οι γυμνιστές, στους εξωτικούς αμμόλοφους, στις ακτές που είναι κηρυγμένες περιοχές Natura.

Το Σαρακίνικο (ή Τσερατσίνικο) χωρίζει τη διάσημη παραλία στην περιοχή της Λεύκης δημιουργώντας δύο φυσικούς πανέμορφους όρμους, τη γνωστή σε όλους διπλή παραλία του Σίμου, με τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά. . Ένα μικρό τμήμα της αμμουδιάς είναι οργανωμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες, στις οποίες βολεύονται οι ένοικοι του διπλανού κάμπινγκ. Ακόμη μια ωραία Μια λιγότερο γνωστή, αλλά χαρακτηριστική λαφονησιώτικη παραλία είναι η παραλία της Παναγίας που βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλευρά της Ελαφονήσου, στην περιοχή Κάτω Νησί. Έχει ψιλή άμμο, γαλαζοπράσινα νερά και θέα στα νησάκια της Παναγιάς. Ο δυνατός αέρας δημιουργεί μεγάλο κύμα για αυτό και θα δείτε πολλούς σέρφερς στην παραλία. Αν λατρέψατε την Ελαφόνησο μη χάσετε φεύγοντας το ηλιοβασίλεμα από το ξύλινο περίπτερο μετά το χωριό Λάχι, με τον ήλιο να πυρπολεί την μυθική παραλία. Είναι η καλύτερη τελευταία εικόνα που μπορείτε να πάρετε μαζί σας επιστρέφοντας στην πόλη.

Τεκμηρίωση:

www.elafonisos.gov.gr