Ηλιοθεραπεία στις Κροκάλες

Περιγραφή:

Που να κολυμπήσετε αν είστε στη Μονεμβασιά; Η αλήθεια είναι ότι παραλία δεν υπάρχει, όμως μπορείτε να κάνετε ένα μυθικό κολύμπι δίπλα στα τείχη της διάσημης καστροπολιτείας.

Θα κατηφορίσετε λοιπόν το ωραίο καλντερίμι ως το λεγόμενο Πορτέλο, μια από τις παμπάλαιες πύλες του κάστρου και η μοναδική προς τη θάλασσα. Το Πορτέλο βρίσκεται στη μέση του θαλασσινού τείχους και το χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των εμπορευμάτων. Εκεί υπήρχε αποβάθρα και ξεκινούσε καλντερίμι το οποίο περνούσε από την αγορά κι ύστερα έφτανε στις «βόλτες» που οδηγούσαν στην Άνω Πόλη.

Έξω λοιπόν από την πύλη, πάνω στον πέτρινο μικρότατο μόλο αλώνετε την πετσέτα σας και βουτάτε! Τα νερά είναι αληθινά δροσερά και διάφανα και ο βυθός λείος λευκός βράχος σπαρμένος με μυριάδες αχινούς και βαθυπράσινα μεγάλα φύκια. Η διαύγεια είναι τρομερή και αν φορέσετε τη μάσκα σας θα δείτε πολύ όμορφες εικόνες και τόπους τόπους σκουριασμένες μπάλες από τους κανονιοβολισμούς που αιώνες τώρα έχουν γίνει ένα με την πέτρα του βυθού. Θα απολαύσετε την εικόνα της μοναδικής Μονεμβασιάς από την επιφάνεια της θάλασσας και αργά το απόγευμα θα ανηφορίσετε ως την κορυφή το βράχου, στην Πάνω Πόλη της Μονεμβασιάς για να δείτε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στο Μυρτώο. Το απαλό αεράκι είναι μόνο ότι ακούγεται εκεί.

Τεκμηρίωση:

www.molaoi.gov.gr,

http://odysseus.culture.gr/h/3/gh32.jsp?letter=12,

http://www.monemvassia.gr/

http://www.monemvasia.gov.gr/