Μπάνιο στις αμμουδιές της Φοινικούντας

Περιγραφή:

Η Φοινικούντα όπως θα δείτε δεν έχει φοίνικες. Έχει όμως καταπληκτικές αμμουδιές. Οφείλει το όνομά της στους Φοίνικες, που κατά την πρωτοελλαδική περίοδο ίδρυσαν ένα διαμετακομιστικό κέντρο για την εξυπηρέτηση των εμπορικών τους δραστηριοτήτων.

Εδώ θα έρθετε για τις πολλές αμμουδιές που είναι μάλιστα υπήνεμες στο θερινό μελτέμι. Είναι η μια ομορφότερη από την άλλη και η ανακάλυψή τους είναι μια ξεχωριστή εμπειρία.

Αμέσως μετά την Φοινικούντα, προς την κατεύθυνση της Μεθώνης, ξεκινάει από τη θέση Ανεμόμυλος η μεγάλη χρυσαφένια αμμουδιά της Μακρυνάμμου που καταλήγει στο Μαυροβούνι. Είναι οργανωμένη και πολυσύχναστη. Τα νερά είναι μυθικά, ολόδροσα και δεν είναι τυχαίο ότι εδώ έχουν εγκατασταθεί και τα περισσότερα κάμπινγκ της Φοινικούντας.

2 χλμ. μετά τη Φοινικούντα (προς Κορώνη),θα βρείτε την ωραία παραλία της Λούτσας, με άμμο, ψιλό βότσαλο και θαυμάσια νερά. Στο ΝΑ άκρο της, διακρίνονται τα ερείπια ενός μεσαιωνικού πύργου. Διαθέτει καντίνα και κάμπινγκ. Στην δυτική άκρη, πίσω από τα βράχια βρίσκεται η μικρή αμμουδιά Λιγονάμμος. Η ρηχή αμμουδιά του ομώνυμου παραθεριστικού οικισμού της Φοινικούντας καταλήγει σε αλιευτικό καταφύγιο όπου μπορούν να δένουν και μικρά σκάφη αναψυχής. Κατά μήκος της λειτουργούν αρκετά εστιατόρια, καφενεία και ζαχαροπλαστεία. Τα νερά της είναι δροσερά και πολύ καθαρά.

Μετά το μπάνιο σας περάστε από το κάποτε μικρό ψαροχώρι της Φοινικούντας για δείπνο κάτω από την κληματαριά μια καλής ταβέρνας. Με την αλμύρα της θάλασσας ακόμη στο δέρμα σας, θα απολαύσετε μεζέδες με θαλασσινά όπως σαρδέλες γεμιστές, φιλετάκια γόπας πανέ, και ωραίο ψάρι φέτα σφυρίδα ψητό.

Τεκμηρίωση:

http://www.dimos-pylou-nestoros.gr/,

http://www.pylos.gr