Στην αμμουδιά της Μεθώνης

Περιγραφή:

Η αμμουδιά της Μεθώνης ξεκινάει ακριβώς στα τείχη του παραθαλάσσιου κάστρου, οπότε κάνοντας ηλιοθεραπεία θα έχετε συγχρόνως και τη χαρά να βλέπετε το σπουδαίο μνημείο να καθρεφτίζεται στα ήσυχα νερά. Είναι μια μεγάλη αμμουδιά, φαρδιά και άνετη και πολύ κοντά στα σπίτια της Μεθώνης. Όσο συνεχίζετε ανατολικά, στενεύει πολύ γιατί περνάει δίπλα της ο δρόμος.

Τα νερά είναι ρηχά και ζεστά. Φυσικά θα κολυμπήσετε, θα παίξτε ρακέτες, μπιτς βόλει και τα λοιπά. Θα κάνετε και snorkeling. Στην άμμο βέβαια δεν έχει ενδιαφέρον, τι να δεις; Αν ανοιχτείτε λίγο όμως, θα δείτε ούτε λίγο ούτε πολύ μια βυθισμένη πόλη! Μάλιστα! Βρίσκεται περίπου 350μ. ανοιχτά από την παραλία της Μεθώνης και είναι ένας οικισμός της μέσης Χαλκοκρατίας, που βρίσκεται σε βάθος 4-5 μ. Να έχετε μαζί σας μια μικρή υποβρύχια μηχανή για να τραβήξετε μερικές μυθικές φωτογραφίας από το βυθό της Μεθώνης. Ο βυθισμένος οικισμός που καταποντίστηκε λόγω σεισμού, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός, με ψηλούς τοίχους (σώζονται σε ύψος ως 4 δομικών λίθων) και καταλαμβάνει υποβρυχίως έκταση 100 στρεμμάτων!

Μετά το μπάνιο σας, κάντε ένα ωραίο απογευματινό περίπατο στην Μεθώνη. Παραμένει όμορφη ως σήμερα και αξίζει να την ανακαλύψετε με μια μικρή βόλτα στα δρομάκια της, κάτω από τα ωραία σιδερένια μπαλκόνια, τα σπίτια με τις καμάρες, τα νεοκλασικά, τις πλατείες με τους φοίνικες, το βενετσιάνικο πηγάδι στην πλατεία Συγγρού, τις λεμονιές, τις μουσμουλιές και τις λουλουδιασμένες αυλές.

Τεκμηρίωση:

http://www.dimos-pylou-nestoros.gr/

http://www.pylos.gr