Στο Φωκιανό

Περιγραφή:

Το ωραίο στην παραλία του Φωκιανού δεν εξαντλείται στην βουτιά. Μέρος της απόλαυσης είναι και η διαδρομή στις μαγευτικές νότιες υπώρειες του Πάρνωνα.

Ξεκινήστε από το πολύ όμορφο χωριό Πελετά που βρίσκεται ψηλά, σε οροπέδια γεμάτα με αμπελώνες. Είναι ένα χωριό με θαυμάσια διατηρημένη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με δίπατα πέτρινα σπίτια και παμπάλαια μαγαζάκια, που βρίσκονται γύρω από την ωραία πλατεία με τα σφεντάμια. Φημίζεται για το περίφημο κρασί του.

Οδηγήστε ως το μικρό γραφικό χωριό Αμυγδαλιά και από εκεί και κάτω ακολουθείστε τον ένα και μοναδικό δρόμο του Φωκιανού. Είναι μια μυθική διαδρομή με στροφές μέσα σε φανταστικά τοπία, γεμάτα πουρνάρια και χαμηλούς θάμνους και ωραία θέα στο Μυρτώο. Η κατάληξη είναι η μεγάλη βοτσαλωτή παραλία του Φωκιανού. Θα απλωθεί μπροστά σας ένας ονειρικός κόλπος με μεγάλα κατάλευκα βότσαλα και κρυστάλλινα πράσινα νερά. Μέχρι πριν λίγα χρόνια (όταν ο δρόμος δεν είχε ακόμη ασφαλτοστρωθεί) υπήρχε απόλυτη ερημιά εδώ. Σήμερα θα βρείτε λίγα εξοχικά, και ένα δυο ταβερνάκια.

Στην βραχώδη ακτή νότια αξίζει να κάνετε snorkeling, ο βυθός είναι βαθύς και όμορφος. Μετά το κολύμπι μπορείτε να πάτε στην βόρεια πλευρά του κόλπου όπου βρίσκεται ένα μικρό αλιευτικό καταφύγιο. Αν είστε τυχεροί θα βρείτε κάποιο ψαρά που επιστρέφει από τη δουλειά και θα ψωνίσετε ολόφρεσκα μαγιάτικα που εδώ αφθονούν.

Τεκμηρίωση:

http://www.leonidio.gr,

http://www.notiakynouria.gov.gr