Χωρίς λύπη…

Περιγραφή:

Παραλία Αλύπα! Πολύ γοητευτικό όνομα, μοιάζει να διώχνει τη λύπη… Θα τη βρείτε στην Προσηλιακή (την ανατολική δηλαδή ) Μάνη κάτω από ένα εξίσου χαρούμενου ονόματος χωριό, το Νύφι! Αν ρωτήσετε τους μανιάτες θα σας πουν πως το χωριό ονομάστηκε έτσι γιατί είναι τόσο στολισμένο με λουλούδια, όπως η νύφη…

Η Αλύπα λοιπόν, είναι μια από τις πολύ ωραίες παραλίες της Μάνης και βρίσκεται σε έναν μυθικής γραφικότητας ορμίσκο, με λευκά βότσαλα, πράσινα αστραφτερά νερά και πολύχρωμες ψαρόβαρκες.

Είναι, και θα σας φανεί, πολύ ήσυχη, σκηνικό ιδανικό για την ταινία Tempest με τον Τζόν Κασσαβέτη που γυρίστηκε εδώ το 1982. Αφού απολαύσετε κολύμπι, εντοπίστε ένα μικρό παλιό ταβερνάκι όπου μια χρυσοχέρα μανιάτισσα θα σας προσφέρει τα μαγειρευτά της ημέρας, ή θα σας ψήσει οτιδήποτε φρέσκο έχουν φέρει τα καΐκια της Αλύπας. Ανηφορίζοντας προς τον κεντρικό δρόμο πηγαίνετε προς τη Βίγλα, την πιο γραφική από τις τέσσερις γειτονιές που αποτελούν το Νύφι. Η θέα σε όλο τον Λακωνικό κόλπο είναι μυθική! Και αν σας αρέσουν τα μυστικά, τότε ακολουθήστε από τη Βίγλα το μονοπάτι προς Κουρνό και Αιγίλα, για να δείτε έναν εντελώς άγνωστο αρχαιολογικό χώρο.

Τεκμηρίωση:

http://www.gythio.gov.gr