Ιπτάμενοι στο Αραχναίο

Περιγραφή:

Οι ακτές της Επιδαύρου ξετυλίγονται σαν μια πράσινη δαντέλα στο Σαρωνικό. Το παράκτιο πανόραμα είναι συγκλονιστικό από ψιλά και προσφέρεται στους τολμηρούς, σε όσους πετούν με αλεξίπτωτο πλαγιάς. Μην το χάσετε με τίποτε! Τα βουνά πάνω από τον όρμο της αρχαίας Επιδαύρου έχουν πρώτης τάξεως θέσεις για πτήσεις πάνω από τις ακτές και βρίσκονται πολύ κοντά στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου. Έχουν δε περίφημα θερμικά ρεύματα αέρα, τα οποία είναι ιδανικά για καλές και ασφαλείς πτήσεις.

Η ιδανική περίοδος ξεκινά προς το τέλος του καλοκαιριού,από τα μέσα Αυγούστου όταν οι φοβερές ζέστες και τα σκληρά μελτέμια μειώνονται αρκετά.

Στην περιοχή υπάρχουν πεδία πτήσεων Παραπέντε στο βουνό Άκρος και στο Αραχναίο, όπου θα ανέβετε από την περιοχή της Επιδάυρου. Η δε προσγείωση, γίνεται μαλακά σε κάποια αμμουδιά κοντά στην Αρχαία Επίδαυρο.

Θα βρείτε διάφορες θέσεις απογείωσης: η θέση Tintin έχει ένα περίφημο θερμικό και είναι ιδανική για ridge soaring, η θέση Ted’s cafe είναι ιδανική αν είστε αρχάριος (έχει σταθερό θερμικό για εκμάθηση θερμικής πορείας), στο Blacky θα πάτε εύκολα και συνήθως οι πτήσεις ανεβαίνουν ως τα 2000 μ. με ένα θερμικό 6-7 m/s. Από τη θέση Peter’s Paradise θα απολαύσετε ένα κλασσικό θερμικό, σε μια πτήση που προσφέρει ένα από τα μυθικά πανοράματα της Ελλάδας ενώ είναι και αφετηρία για διαδρομές cross country με παραπέντε 60 χιλιομέτρων!

Αυτά που θα δείτε σε αυτό το εναέριο ταξιδάκι είναι αληθινά συναρπαστικά! Είναι μια παραμυθένια πτήση πάνω από τόπους μυθικούς. Σαν την πτήση του Φαέθοντα με πιο αίσιο τέλος φυσικά…

Τεκμηρίωση:

http://www.epidavros.gr

http://www.flying-paradise.com