Πηδώντας από τον Ισθμό!

Περιγραφή:

Είναι αλήθεια δύσκολο να το αποδεχθείς: βουτιά στο κενό στον Ισθμό; Κι όμως όσοι το έκαναν, λένε πως ήταν εμπειρία ζωής. Η πλατφόρμα βρίσκεται στο κάτω μέρος της τουριστικής γέφυρας της Κορίνθου, σε ύψος 80 μέτρων από την επιφάνεια του νερού και πολλοί λένε ότι είναι ένα από τα καλύτερα σημεία για Bungee jumping στον κόσμο. Καθώς πέφτεις, αισθάνεσαι την αντίσταση του αέρα στο πρόσωπο, βλέπεις το νερό να πλησιάζει, νοιώθεις απλά ότι έκανες μια τρέλα. Στο τέλος βέβαια γελάς και σκέφτεσαι «πότε θα ξαναβουτήξω»!

Το άλμα είναι ακόμα πιο μοναδικό, εδώ στον Ισθμό της Κορίνθου εξαιτίας της μυθικής θέας του. Αφού ζυγιστείτε, θα περάσετε να δέσουν με τους ειδικούς ιμάντες τα πόδια σας και θα φορέσετε ένα ολόσωμο ορειβατικό ένδυμα (harness). Στη συνέχεια θα περάσετε στην πλατφόρμα Bungee, θα σας ξαναζυγίζουν οι jumpmasters, θα μπει το κατάλληλο σχοινί (bungee rope), θα γίνει ο τελικός έλεγχος και…. φύγατε! Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να ζητήσετε να ακουμπήσετε και το νερό στο άλμα σας!

Μετά την βουτιά στο ιστορικό κανάλι, ανεβείτε στην πλατφόρμα και για να στυλωθείτε πηγαίνετε να κολατσίσετε ζουμερά χοιρινά σουβλάκια στις ιστορικές ψησταριές της παλιάς εθνικής οδού. Και μετά μάθετε για την ιστορία του τόπου, επισκεπτόμενοι το ιερό της Ισθμίας και τα ίχνη της αρχαίας Δίολκου, πάνω στην οποία οι αρχαίοι Έλληνες τραβούσαν τα πλοία από τον Σαρωνικό προς τον Κορινθιακό (και αντίστροφα).

Τεκμηρίωση:

http://www.bungy.gr

http://www.zulubungy.com

http://www.korinthos.gr