Διανυκτέρευση στην αμμουδιά

Περιγραφή:

Για τους ερωτευμένους είναι ίσως ο πιο μυθικός τόπος της Πελοποννήσου, όμως λίγοι το ξέρουν αυτό!

Είναι το νησάκι Κρανάη (όχι ακριβώς νησάκι αφού είναι σήμερα ενωμένο με δρόμο με τη στεριά) στο οποίο έφερε ο Πάρις την Ωραία Ελένη για να ζήσουν σαρκικώς – όπως λένε οι φιλόλογοι – τον έρωτά τους! Τιμής ένεκεν μάλιστα, ο Πάρις έχτισε στη στεριά, ακριβώς δίπλα στο νησί, ναό της Αφροδίτης, της θεάς του έρωτα, προστάτιδας των δύο παράνομων εραστών. Βέβαια τα πράγματα άλλαξαν άρδην για τους εν λόγω ερωτευμένους και δέκα χρόνια αργότερα, μετά το τέλος του τρωικού πολέμου η Ωραία Ελένη ξανάρθε στη Κρανάη αλλά αυτή τη φορά με τον Μενέλαο! Ο οποίος αθεόβοβος έχτισε δίπλα στο ιερό της Αφροδίτης ιερό της Θέτιδος, θεάς της δικαιοσύνης!

Ελάτε λοιπόν με την αγάπη σας εδώ στην Κρανάη, κάντε έναν περίπατο, δείτε τον εμβληματικό πύργο Τζανετάκη με το μουσείο του και καθίστε στην ακτή του νησιού κάτω από την ωραία έναστρη νύχτα του Γυθείου. Και θυμηθείτε τους μυθικούς εκείνους έρωτες. Και μάθετε επίσης πως το νησί λέγεται και Μαραθονήσι. Κάποιοι λένε από τα μάραθα, άλλοι λένε από την «μαραμένη» Ωραία Ελένη που γύρισε στον νόμιμο σύζυγο με τις αναμνήσεις εκείνης της νύχτας στην Κρανάη με τον Πάρη…

Μυρίστε το νυχτερινό άρωμα των πεύκων, δείτε τα γρι γρι να βγαίνουν για το βραδινό τους ψάρεμα και μετά επιστρέψτε πεζοπορώντας ως το γραφικό λιμανάκι του Γυθείου. Όλο και κάποιο μπαράκι θα ξενυχτάει για να απολαύσετε ένα τελευταίο ποτό γι απόψε…

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Στο Γύθειο όπου και το νησάκι Κρανάη θα φθάσετε οδικώς μέσω της κεντρικής οδού Σπάρτης – Αρεόπολης – Καλαμάτας. Το Γύθειο απέχει 46 χλμ. από τη Σπάρτη.

ΔΙΑΜΟΝΗ – ΦΑΓΗΤΟ

Στο Γύθειο και στις γύρω περιοχές ως το Μαυροβούνι θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία και συγκροτήματα ενοικιαζομένων δωματίων καθώς και λίγα κάμπινγκ. Στην πόλη υπάρχουν λίγα ξενοδοχεία με ρομαντική παλιά ατμόσφαιρα και όμορφη θέα στη θάλασσα. Το Γύθειο έχει φημισμένες ψαροταβέρνες στο λιμάνι ενώ υπάρχουν και πολλά εστιατόρια και ψητοπωλεία διάσπαρτα στην πόλη.

Τεκμηρίωση:

http://www.gythio.net

http://www.gythio.gov.gr