Δράμα κοσμοπολίτικο

Περιγραφή:

Ο κόσμος αρχίζει και πυκνώνει. Το φως του απογευματινού ήλιου τρυπάει τους πευκώνες της Επιδαύρου και φωτίζει το διασημότερο αρχαίο θέατρο της Ελλάδας, ένα ποίημα αρμονίας και ομορφιάς, που ζωντανεύει κάθε καλοκαίρι με παραστάσεις αρχαίου δράματος. Είναι ένας αληθινός ναός του αρχαίου θεάτρου, όνειρο και σκοπός ζωής αμέτρητων ηθοποιών και σκηνοθετών στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Μια παράσταση στην Επίδαυρο είναι η κορυφαία πολιτιστική δράση στην Πελοπόννησο και μια μυθική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα.

Το θαμμένο μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα θέατρο χτίστηκε τον 4ο π.Χ. αιώνα, έχει 55 σειρές καθισμάτων και χωράει 14.000 θεατές. Καθίστε κι εσείς μαζί τους και απολαύστε τις στιγμές πριν την έναρξη της παράστασης. Η ώρα που δύει ο ήλιος και ακόμη ηχούν τα τζιτζίκια στα πεύκα, είναι μια από τις πιο συγκινητικές, τις πιο μυθικές στιγμές σε ελληνικό αρχαιολογικό χώρο.

Το θέατρο είναι μέρος του περίφημου Ασκληπιείου της Επιδαύρου, του σημαντικότερο θεραπευτικού κέντρου όλου του ελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου. Επεσκέφθητε το οπωσδήποτε πριν την παράσταση και σεργιανίστε στα λαμπρά κτήρια, το Εγκοιμητήριο, τα Λουτρά, την περίφημη Θόλο του Πολυκλείτου, το Ξενοδοχείο, το Στάδιο. Και όπως οι παλιότεροι έρχονταν εδώ για θεραπεία, αφεθείτε και σεις στη θεραπεία της ψυχής που προσφέρει η Τέχνη…

Τεκμηρίωση:

http://www.epidavros.gr

http://www.greekfestival.gr

http://odysseus.culture.gr/h/3/gh350.jsp?obj_id=2374