Skip to content Skip to footer
Info Spot

Υγεία και Ασφάλεια

Προκειμένου να έχετε υγειονομική και ασφαλιστική κάλυψη, εάν είστε πολίτης κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να κατέχετε νόμιμο Κοινοτικό έγγραφο, το οποίο θα εκδώσει ο αρμόδιος ασφαλιστικός τους φορέας και με βάση το οποίο καλύπτεται μέρος ή όλο των εξόδων νοσηλείας ή Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας (EHIC). Πρόκειται για μια κάρτα, η οποία διατίθεται δωρεάν και παρέχει πρόσβαση σε υγειονομική κάλυψη κατά τη διάρκεια επίσκεψης σας σε οποιαδήποτε από τις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Με την επίδειξη της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας δικαιούστε περίθαλψη ισότιμη με τους ασφαλισμένους πολίτες της Ελλάδας.

Μπορείτε να λάβετε ιατρική περίθαλψη στις Μονάδες Υγείας ή τα κατά τόπους ιατρεία του Ι.Κ.Α., στα Περιφερειακά Ιατρεία (Αγροτικά Ιατρεία), στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας και τα συμβεβλημένα Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείων.Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι η εν λόγω κάρτα δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την ασφάλεια ταξιδίου.

Εάν έρχεστε από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον φορέα ασφάλισης της χώρας σας, προτού ταξιδέψετε.

Περισσότερες Πληροφορίες: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε:

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης: 112

EKAB (ασθενοφόρα): 166

SOS Ιατροί : 1016

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία και Κλινικές: 1434

Φαρμακεία: 1434

Τηλεφωνικό Κέντρο Δηλητηριάσεων: 2107793777

Άμεση δράση: 100

X
Μετάβαση στο περιεχόμενο