ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου

Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου

Αν το πάθος σου είναι να βρεθείς για αναρρίχηση στο μέρος που στολίζεται από το χαρακτηριστικό κόκκινο βράχο στην Αρκαδία, τότε βάλε μπρος για το Λεωνίδιο. Λέγεται ότι είναι το νέο σημείο αναρρίχησης στην Ελλάδα και μάλιστα η ευρύτερη περιοχή είναι μια από τις μεγαλύτερες σε εξέλιξη αναρριχητικές περιοχές στην Ευρώπη. Η υψηλή ποιότητα ασβεστόλιθου δίνει τη δυνατότητα για εκατοντάδες πεδία και χιλιάδες νέες διαδρομές και έτσι έχεις στη διάθεσή σου όλες τις προδιαγραφές για μια αληθινά έντονη εμπειρία. 

Πεδίο Δράσης:
Σήμερα υπάρχουν περίπου 130 διαδρομές μεταξύ 5α και 8b για αναρρίχηση στην περιοχή του Λεωνιδίου και ο αριθμός τους αυξάνεται διαρκώς. Επίσης, προσφέρει και πολλά σημεία για bouldering, ενώ το καλό κλίμα προσελκύει όλο και περισσότερους αναρριχητές. Μερικά από τα πεδία έχουν νότιο και άλλα βόρειο προσανατολισμό. Οι βράχοι αναρρίχησης βρίσκονται, κυρίως, μερικά χιλιόμετρα από την παραλία με κατεύθυνση προς το βουνό.

Οδηγίες:
Μέσω της εθνικής οδού Αθήνας - Τρίπολης και ακολουθώντας τις πινακίδες για Αργος αρχικά και για Αστρος και στη συνέχεια για Λεωνίδιο.

Πληροφορίες:
www.climbinleonidio.com

Tags: Αρκαδία, Ορειβασία

Print Friendly, PDF & Email