ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Νιώσε την ευκολία στο ταξίδι

Αν θες να πας στην Πελοπόννησο, τίποτα δεν θα σε κρατήσει μακριά από αυτήν. Μπορείς να πας με ό,τι μέσο μπορείς να φανταστείς και όποτε θες γιατί τα δρομολόγια είναι πολύ συχνά. Μπορείς να πας με αεροπλάνα, βαπόρια, τρένα και λεωφορεία και να κάνεις ένα από τα πιο όμορφα ταξίδια της ζωής σου.

Με Αεροπλάνο:

Αν βρίσκεσαι στο εξωτερικό και θέλεις να επισκεφτείς την Πελοπόννησο, ο σημαντικότερος κόμβος της Ελλάδας με το εξωτερικό είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας “Ελευθέριος Βενιζέλος”, το οποίο συνδέεται με την Πελοπόννησο μέσω της Αττικής Οδού. Από το αεροδρόμιο μπορείς να μεταβείς στην Πελοπόννησο με αυτοκίνητο που θα νοικιάσεις από το αεροδρόμιo, ΚΤΕΛ ή ακόμα και προαστιακό.
Πληροφορίες για το Αεροδρόμιο Αθηνών: www.aia.gr

Η Πελοπόννησος διαθέτει το αεροδρόμιο “Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος”, το οποίο βρίσκεται 6 χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα και υποδέχεται πτήσεις κυρίως από το εξωτερικό, αλλά συνδέεται και με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Κατά τη θερινή περίοδο οι πτήσεις αυξάνονται σε σχέση με τη χειμερινή περίοδο.
Πληροφορίες για το το Αεροδρόμιο Καλαμάτας: www.hcaa.gr

Επίσης, έχεις στη διάθεσή σου το αεροδρόμιο στην Άραξο, λίγο έξω από την Πάτρα, όπου επίσης εκτελούνται πτήσεις από και προς το εξωτερικό και την υπόλοιπη Ελλάδα. Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο γίνεται κυρίως με αυτοκίνητο.
Πληροφορίες για το Αεροδρόμιο Αράξου: www.hcaa.gr

Με Αυτοκίνητο:

O ευκολότερος τρόπος να κινηθείς στην Πελοπόννησο είναι με αυτοκίνητο καθώς υπάρχουν σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι που ενώνουν την Πελοπόννησο με την υπόλοιπη Ηπειρωτική Ελλάδα. Η Πελοπόννησος ενώνεται με την Στερεά Ελλάδα μέσω της Διώρυγας της Κορίνθου. Εναλλακτικά, αν κατεβαίνεις από τη Δυτική Ηπειρωτική πλευρά μπορείς να περάσεις στην Πελοπόννησο από τη γέφυρα Ρίου - Αντίρριου και να καταλήξεις στην Πάτρα.

Για να πας στην Πελοπόννησο με αυτοκίνητο από την Αθήνα αρκεί να πάρεις την Αττική Οδό και να ακολουθήσεις τους παρακάτω βασικούς άξονες ανάλογα με τον προορισμό σου:

Αν θες να πας προς Ελευσίνα, Κόρινθο, Πάτρα, Πύργο ή Τσάκωνα, θα πρέπει να ακολουθήσεις την Ολυμπία Οδό.

Αν θες να ταξιδέψεις στην Ερμιόνη θα χρειαστεί να ακολουθήσεις την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, να βγεις στην έξοδο της Επιδαύρου και απλά να ακολουθήσεις την αντίστοιχη σήμανση.

Αν θες να βρεθείς στην Επίδαυρο, ακολούθησε την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου και βγες στην έξοδο της Επιδαύρου. Για να συνεχίσεις προς Αρχαία Επίδαυρο θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η διαδρομή θέλει προσοχή γιατί είναι γεμάτη στροφές, αν και προσφέρει πανέμορφα τοπία.

Αν θες να ταξιδέψεις προς το Πόρτοχέλι ακολούθησε τη διαδρομή προς την Αρχαία Επίδαυρο και στη συνέχεια, αφού περάσεις το δάσος του Σοφικού, θα συναντήσεις την αντίστοιχη σήμανση. Ο δρόμος είναι επίσης, όμορφος αλλά γεμάτος στροφές.

Αν θες να επισκεφτείς τη Σπάρτη θα χρειαστεί να πάρεις την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου - Τρίπολη και στη συνέχεια να ακολουθήσεις την αντίστοιχη σήμανση. Η διαδρομή είναι άνετη και εύκολα προσβάσιμη.

Αν θες να πας στο Γύθειο, θα πρέπει να ακολουθήσεις τη διαδρομή για Σπάρτη και στη συνέχεια την ειδική σήμανση για περίπου 20’. Μετά τη Σπάρτη, μπορείς να συνεχίσεις για Νεάπολη ή Μονεμβασιά.

Αν θες να βρεθείς στην Ελαφόνησο, θα χρειαστεί απλά να μεταβείς στη Νεάπολη και να περάσεις απέναντι με ferry-boat.

Mε ΚΤΕΛ:

Καθημερινά υπάρχουν δρομολόγια ΚΤΕΛ για τους περισσότερους προορισμούς της Πελοποννήσου. To εισιτήριο κοστίζει περίπου 20 ευρώ, ανάλογα με την απόσταση που θες να διανύσεις. Ο μεγαλύτερος σταθμός ΚΤΕΛ της Αθήνας είναι ο Κηφισός, στο ύψος της Ιεράς Οδού. Κάθε νομός στην Πελοπόννησο διαθέτει το δικό του δίκτυο ΚΤΕΛ.

Αν έχεις όρεξη για μια εκδρομή στην Τρίπολη, τη Μεγαλόπολη, το Λεωνίδιο ή το Άστρος, τότε έχεις πολλές καθημερινές διαδρομές που ξεκινούν από την Αθήνα. Η Τρίπολη συνδέεται και με την Ανδρίτσαινα, τα Ζαχά, τη Δαφνούλα και την Καλαμάτα. Επίσης, μπορείς να βρεις διαδρομές από και προς την Τρίπολη και από τον Πειραιά ή τη Θεσσαλονίκη.

Αν θες να ταξιδέψεις στην Αρκαδία, μάθε περισσότερα εδώ: www.ktelarkadias.gr

Αν σχεδιάζεις να ταξιδέψεις από την Αθήνα στην Αργολίδα με ΚΤΕΛ, τότε δες τα δρομολόγια για Άργος, Λυγουριό, Ναύπλιο, Επίδαυρο και Κρανίδι. Από το Άργος μπορείς να μεταβείς στα υπόλοιπα χωριά της Αργολίαδας, στη Νεμέα ή τις Μυκήνες. Το Ναύπλιο είναι κόμβος για να μεταβείς στην Καντιά, το Τολό και την Επίδαυρο.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ΚΤΕΛ Αργολίδας: www.ktelargolida.gr

Αν θέλεις να ταξιδέψεις στην Κόρινθο, το Λουτράκι, το Δερβένι, το Ξυλόκαστρο ή τη Νεμέα, τότε έχεις στη διάθεσή σου δεκάδες δρομολόγια ΚΤΕΛ με αφετηρία την Αθήνα. Αν προτιμάς προορισμούς όπως την Ξυλοκέριζα, την Αλμυρή, τα Λουτρά, τα Εξαμήλια ή το Γαλατάκι, τότε πρέπει να πάρεις το ΚΤΕΛ προς Κόρινθο και από εκεί να μεταβείς σε ένα άλλο ΚΤΕΛ για τα μαγευτικά Κορινθιακά χωριά.

Αν θες να βρεθείς στην Κορινθία, προγραμμάτισε τη διαδρομή σου εδώ: www.ktelkorinthias.gr

Αν θέλεις να αποδράσεις στη Σπάρτη, το Γύθειο, τους Μολάους, την Αρεόπολη, το Γερολιμένα ή τη Μονεμβασία, χωρίς αυτοκίνητο, τότε μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε περισσότερα από πέντε δρομολόγια ΚΤΕΛ που ξεκινούν από την Αθήνα, προς τους μαγευτικούς αυτούς προορισμούς. Αν ο προορισμός σου είναι η Ελαφόνησος, επίλεξε τη Νεάπολη και από εκεί μπορείς να περάσεις απέναντι με ferry-boat.

Αν θες να πας στη Λακωνία, βρες τη διαδρομή σου εδώ: www.ktel-lakonias.gr

Αν ενδιαφέρεσαι να ταξιδέψεις στη Μεσσηνία, θα πρέπει να γνωρίζεις πώς εκτελούνται περίπου 12 δρομολόγια καθημερινά, με προορισμούς την Κορώνη, την Πύλο, την Κυπαρισσία, τη Μεσσήνη, τους Γαργαλιάνους και την Καλαμάτα, η οποία αποτελεί κόμβο για τα περισσότερα χωριά του νομού.

Αν θες να ταξιδέψεις προς τη Μεσσηνία με ΚΤΕΛ, μπορείς να βρεις το δρομολόγιο που σε βολεύει εδώ: www.ktelmessinias.gr

Με Πλοίο:

Αν βρίσκεσαι στο εξωτερικό και θες να ταξιδέψεις δια θαλάσσης στην Πελοπόννησο, ο ευκολότερος τρόπος είναι να πάρεις το πλοίο από την Ιταλία με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το λιμάνι της Πάτρας: www.patrasport.gr

Αν θες να ταξιδέψεις στην Αργολίδα με πλοίο μπορείς να πας από το λιμάνι του Πειραιά με δελφίνι ή με το πλοίο της γραμμής που ταξιδεύει σε Τολό, Ναύπλιο, Ερμιόνη, Επίδαυρο και Πόρτοχέλι.

Αντίστοιχα, από το Πόρτοχέλι μπορείς να ταξιδέψεις προς Λεωνίδιο, Μονεμβασιά, Γέρακα, Κυπαρίσσι και Νεάπολη.

Αν θες να ταξιδέψεις στην Πελοπόννησο με ιδιωτικό σκάφος, υπάρχουν 3 μεγάλες ιδιωτικές μαρίνες που βρίσκονται στην Κόρινθο, το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο.

Με Τρένο:

Με πάνω από 75 σταθμούς σε όλη την Πελοπόννησο, έχεις όλες τις επιλογές για να πας σε όποιον προορισμό της Πελοποννήσου θες.

Πληροφορίες και κρατήσεις: www.ose.gr