«Βραδιές Πολιτισμού» Δήμου Πύλου-Νέστορος: Φέρνουν δροσιά μέσα στο καλοκαίρι – Μυθική Πελοπόννησος

«Βραδιές Πολιτισμού» Δήμου Πύλου-Νέστορος: Φέρνουν δροσιά μέσα στο καλοκαίρι

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση, καθιέρωσαν από το 2011 και για κάθε καλοκαίρι τις «Βραδιές Πολιτισμού», οι οποίες στόχο έχουν να προβάλουν την περιοχή ως ένα κέντρο πνευματικής και πολιτιστικής δραστηριότητας, αναδεικνύοντάς την ως προορισμό που προβάλλει και στηρίζει τις δημιουργικές αξίες.

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος συστάθηκε το 2011, όταν με το Πρόγραμμα Καλλικράτης αποφασίστηκε η συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Πύλου, Νέστορος, Κορώνης, Μεθώνης, Παπαφλέσσα και Χιλιοχωρίων. Οι «Βραδιές Πολιτισμού» έχουν καταφέρει να ενσωματώσουν στο πρόγραμμά τους αρκετές από τις εκδηλώσεις των προηγούμενων δήμων, καταφέρνοντας έτσι να φέρουν τους δημότες ακόμα πιο κοντά, προβάλλοντας ταυτόχρονα τον ενοποιημένο χαρακτήρα της περιοχής.

Τα δρώμενα ξεκινούν από τα μέσα Ιουλίου και διαρκούν ώς το τέλος του Αυγούστου, καθιστώντας τον Δήμο Πύλου-Νέστορος πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, που επιλέγουν την περιοχή, συνδυάζοντας  τις διακοπές τους με πνευματική ανάταση και ψυχαγωγία.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, θέατρο για παιδιά και εκδηλώσεις σχετιζόμενες με την τοπική γαστρονομία και λαογραφία.

0