Skip to content Skip to footer

Μουσικό Φεστιβάλ Ζηρεία – Μία διήμερη καλλιτεχνική συνάντηση στη φύση

Μουσικό Φεστιβάλ Ζηρεία – Μία διήμερη καλλιτεχνική συνάντηση στη φύση

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Μουσικό Φεστιβάλ Ζηρεία – Μία διήμερη καλλιτεχνική συνάντηση στη φύση

Αν βρεθείς στα Τρίκαλα το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, στο Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις από κοντά το Ziria Music Festival «Νίκος Δόικας». Μια διήμερη μουσική συνάντηση

Ψηλά στο βουνό, στην καρδιά της Natura 2000, μεταξύ Μεγάλης και Μικρής Ζήρειας, συναντάται η φύση με τη μουσική, σε υψόμετρο 1600 μέτρα. Εδώ που γεννήθηκε ο Ερμής και λίγο μετά έφτιαξε το πρώτο μουσικό όργανο του κόσμου, μια λύρα, την οποία χάρισε στον Απόλλωνα.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, σαν ένα πάρτι και σταδιακά εξελίσσεται σε συλλογική προσπάθεια εθελοντών και επαγγελματιών της περιοχής. Στο πλαίσιο του διημέρου θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις την περιοχή, καθώς διοργανώνεται πεζοπορία στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας αλλά και κατάβαση στο Σπήλαιο του Ερμή, με εξειδικευμένο οδηγό της ΣΠΕΛΕΟ.

Ο χώρος της συναυλίας είναι αρκετά στρέμματα και έχει ελαφρά κλίση και είναι καθαρός από αγριόχορτα ώστε να διευκολύνεται το camping, αλλά να μην ξεχνάς πως πρόκειται για προστατευόμενη περιοχή, γι’ αυτό απαγορεύονται οι φωτιές και επιβάλλεται ο σεβασμός στο περιβάλλον. Ούτως η άλλως ο έναστρος ουρανός είναι τόσο μαγευτικός που δεν θα χρειαστείς περισσότερο φωτισμό.

Όσο για το φαγητό οι προμήθειες παρέχονται στο Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας, όμως αν θέλετε κάτι περισσότερο τα κοντινά χωριά, προσφέρουν ποικιλία επιλογών.

Να έχεις ωστόσο στο νου σου ότι στο βουνό ο ήλιος είναι πιο δυνατός στη διάρκεια της ημέρας όμως το βράδυ η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή από ότι στα πεδινά. Θα χρειαστείς λοιπόν κατάλληλο εξοπλισμό και ρουχισμό ώστε να απολαύσεις πραγματικά το φεστιβάλ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η πρόσβαση εύκολη, δέκα λεπτά από τα Άνω Τρίκαλα με το αυτοκίνητο.

See More

X
Μετάβαση στο περιεχόμενο